25 Ağustos 2009 Salı

LOKMA TATLISI


Ramazanın olmazsa olmazlarından biri bana göre lokma tatlısı kıtır kıtır hem lezzetli hem bereketli hemde hafif tam ölçü veremeyeceğim çünkü ölçüyle değil göz kararıyla yaptım.Herkes ölçüsünü kendine göre ayarlayabilir,yapanlara kolay gelsin...
MALZEMELER:
-un
-bir tutam tuz
-paket maya (instant maya dr.oetker)
-1 su bardağı süt
-su
-şeker
-limon
-limon kabuğu rendesi
-tarçın
-sıvıyağ(kızartmak için)
YAPILIŞI:Un,maya,süt,tuz,tarçın,limon kabuğu rendesi ve suyla bozadan daha cıvık bir hamur halinde karıştırıyoruz (ölçüyü herkes kendine göre ayarlayabilir ama bereketli bir tatlı olduğunu unutmayın derim)ardından dinlenmeye bırakıyoruz 30 dak.-1 saat arası.Daha sonra bu dinlenirken diğer taraftan şerbetini kaynatıyoruz şeker ve suyla en son 1 y.kaşığı limon ekleyip altını kapatıyoruz çok duruda olmasın çok koyuda olmasın şerbet orta olacak ve soğumaya bırakıyoruz.Diğer taraftan yine kızdırdığımız yağın içine birer tatlı kaşığı bu hamurdan döküp kızartıyoruz ve soğuk şerbete atıyoruz.şerbetten çıkarıp üzerine h.cevizi serpiyoruz.
NOT:Bu tatlıyı iftar vaktine yenmeye yakın yaparsanız o kıtırlığı kaybolmuyor çok daha lezzetli oluyor, çok erkenden yapıp bekleyince yumuşuyor bilgilerinize...:)
Bu tarifi sevgili arkadaşım http://birdemliksohbet.blogspot.com/ sevil'in düzenlediği İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3 gönderiyorum....kolay gelsin