17 Kasım 2008 Pazartesi

DÜĞÜN KURABİYELERİ

Bunlarda yaptığım düğün kurabiyeleri iki farklı çeşit ve son olarak paketlenmiş hali bunları yaparken hakikaten çok zevk aldım beni görenlerde çok beğendiklerini ifade ettiler.Keşke kendi düğünümdede bunlardan yapma imkanım olsaydı ne iyi olurdu ..... değişik, güzel ve estetik duruyorlar. Daima mutlu ve huzurlu günler için....
MALZEMELER
1 yumurta
150 gr tereyağı (yumuşamış)
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı p. şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kakule
yarım tatlı kaşığı acıbadem aroması
Bu kurabiyelerimide P.D.C.S.E 30' yolluyorum bu haftaki ev sahibi

AÇMA

Sıcak çayın yanına bir miss gibi açmalar pazar kahvaltısında fena olmaz deyip kolları sıvadım.....tarifi çok önceleri Oktay ustanın programından almıştım.Bir kısmını açma bir kısmınıda kete şeklinde yaptım ama açma çok daha güzel oldu tel tel oldu diğeri piştikten sonra kat kat olmaktan çıkıyor nedense oysa açma tel tel oluyor çok daha lezzetli oluyor aynı hamur olsada...gelelim tarife

MALZEMELER

  • 150 gr.tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • yarım paket yaşmaya
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 ç.kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • istenirse ceviz,haşhaş,tahin
  • YAPILIŞI Maya ılık süt yumurta akı suyu karıştır ardından 50gr.yumuşak tereyağ tuz şeker un ve sıvıyağını ekle karıştır mayalansın.Daha sonra beze al elinle tabak büyüklüğünde aç yağ sürerek, rulo yap ve kıvır iki yönlü ve simit şeklini ver afiyet olsun.
  • Bu pastamı P.D.C.S.E 30' yolluyorum bu haftaki ev sahibesi http://susamcorekotu.blogcu.com/