12 Şubat 2009 Perşembe

MUHALLEBİLİ KURABİYE

MALZEMELER:
-125 gr.tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-3 su bardağı un
-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
KREMA (iç dolgusu):
-1,5 su bardağı süt
-1,5 çorba kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı toz şeker
-portakal veya limon rendesi ve aroması
-hindistan cevizi
-üzeri için p.şekeri
Aslında tarifin orjinali bu ama ben buna uymadım ve ufak tefek değişiklikler yaptım örneğin dışını sade bıraktım içine ise çikolatalı krema doldurdum sizde nasıl arzu ederseniz öyle yapabilirsiniz hamuru yoğurduktan sonra içli köfte oyar gibi içine önceden yaptığımız soğuyan kremayı dolduruyoruz ve kapatıyoruz ben en son sade yaptığım için üzerine çikolata sos ekledim....Bu tarifi sevgili arkadaşım P.D.Ç.S.E.36 http://mutfaktelasi.blogspot.com/ yolluyorum kolay gelsin..

KAZANDİBİ VE POĞAÇA.....

KAZANDİBİ:
MALZEMELER:
-3 kahve fincanı un
-125 gr. tereyağ
- 10 kaşık şeker
-1 litre süt
-1 paket damla sakızı
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı tarçın (tepsi için)
-2 yemek kaşığı şeker yakılacak
YAPILIŞI:Bütün malzemeleri önce karıştırıp iyice pişireceğiz en son yağı ilave edeceğiz ve el blenderiyle iyice karıştıracağız buarada şekeri bir teflon tavada yakacağız ve tepsiye dökeceğiz (karamelize olmuş şekeri) üzerine tarçın serpeceğiz.Blenderda çırptığımız muhallebiyide sıcak sıcak dökeceğiz ve dinlendireceğiz.Soğumuş olan kazandibini tabaklara ters çevirip üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiiniz......
Poğaçanın tarifi daha önceki yaptığım açma hamuruyla aynı sadece paylaşmak istedim.Bu tarifleri sevgili arkadaşım P.D.Ç.S.E.36 http://mutfaktelasi.blogspot.com/ yolluyorum kolay gelsin..