20 Şubat 2009 Cuma

ELMALI TURTA

İçi dolgulu harika bir elmalı turta....doğrusu ...tek kelimeyle süper bir lezzet denemeye değer...
Malzemeler:
-125 gr tereyağ
-125 gr toz şeker
-250 gr un
-1 tatlı kaşığı rendelenmiş limonkabuğu
-limon aroması
-2 yumurta
-1 paket vanilin şekeri
-1,5 tatlı kaşığı silme kabartma t.
Dolgu malzemesi:
-1/2 aket Vanilyalı puding tozu
-1/4 lt. süt
-30 gr. toz şeker
-1 yumurta
-1 silme tatlı kaşığı tarçın
-istenirse kırılmış ceviz
-3 -4 elma (Elmaları küp küp doğrayın ve kararmaması için limon suyunda bekletin)
Üzeri için:
200 gr un
-75 gr şeker
-125 gr tereyağı
-1 tutam tuz
- 1 vanilya
Hazırlanışı: Tereyağı, şeker, vanilya şekeri ve limon kabuğu rendesini mixerle çırpın, yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip az daha yoğurun 28 cmlik kalıba döşeyin (ben büyük yuvarlak borcamda yaptım)
Dolgu için: Vanilyalı puding tozunu, süt, şeker ve yumurta sarısını güzelce çırpıp bir tencerede pişirin. Yumurta akını köpük hale gelene kadar çırpın ve ocaktan aldığınız pudingli karışıma ekleyip soğumaya bırakın.
Üzeri için: Hamur için bütün malzemeleri elle karıştırın.
Pudingli karışımı kalıba döşediğiniz hamurun üzerine dökün, onun üzerine de tarçınla karışmış elmaları En üste de kıtır hamurlu rendelenir . 160 derecedeki fırında (fanlı)pişirin yaklaşık 45-50 dak.
Bu tarifi sevgili arkadaşım P.D.Ç.S.E.36
http://mutfaktelasi.blogspot.com/ yolluyorum kolay gelsin..