25 Şubat 2009 Çarşamba

DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER:
-2 tane havuç
-yarım paket sıvı krema
-1 bardak süt
-etsuyu
-haşlanmış et,tavuk eti veya minik köfteler
-2 y. kaşığı un
-1 kaşık tereyağ
-dereotu
YAPILIŞI:Un kavrulur ardından etsuyu ve etler eklenir.Daha sonra rendelediğimiz havuç eklenir baharatları eklenir biraz piştikten sonrainmeye yakın kreme,süt ve dereotu eklenir.Nefis bir çorba.... düğün çorbası diye yemiştim ama zaten asıl orjinal düğün çorbasından tek farkı havuçlar ve dereotu bu çorbaya aynı zamanda hacegan çorbasıda diyenler var takdir sizin...ama mutlaka tavsiye ederim özellikle çocuklar ve misafırler için....görüntü ve lezzet açısından mükemmel..Bu çorbayı P.D.Ç.S.E.37 sevgili arkadaşım http://sevincceden.blogcu.com/ yolluyorum kolay gelsin...