27 Ağustos 2009 Perşembe

KIRMIZI BİBER DOLMASI


Dün akşam iftara kırmızı biber dolması yaptım fakat ben,çok ağır yağlı olmaması için biraz farklılıklar yaptım hem hafif, lezzetli ve pratik oldular.Örneğin patlican ve biberleri kızartmak yerine közlemeyi tercih ettim sonra sadece içini patlıcanla değil patatesle karıştırıp doldurdum.Akşama kadar oruç tut sonrada ağır yemekler insanın midesini yoruyor bu sebeple mümkün olduğu kadar özellikle abartılı yağlı şeyler görmeye tahammül edemiyorum sofrada .Velhasıl bizim çocuklar kırmızı biberden şimdilik çok hoşlanmadıkları için sadece kendimize göre yaptım yani iki kişilikti....ama biberlerim oldukça büyüktü sizlerede tavsiyem içi doldurulacak şekilde büyük biberlerden almanız kesinlikle çok doyurucu oluyor ben ikinciyi bile yiyemedim:)çok geldi...
MALZEMELER:
-4 büyük kırmızı biber
-2 patlican
-3-4 orta boy patates
-tuz
-pul biber
-yoğurt
-1 diş sarmısak
-kızartmak için sıvıyağ(patatesleri)
YAPILIŞI:Önce patlican ve biberleri közlüyoruz ben yağda kızartmadım normalde kızartılıyorlar onlar bir kenarda soğurken biz patatesleri ufak bir şekilde küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Önceden közlediğimiz patlicanlarıda yine kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz patates ,tuz ve pulbiberle karıştırıyoruz ve biberlerin içini dolduruyoruz üzerlerine sarmısaklı yoğurt gezdirip pul biberle yine süslüyoruz ve böylece sunuma yenmeye hazırlar afiyet olsun.Bu tarifi sevgili http://birdemliksohbet.blogspot.com/ sevilciğimin düzenlemiş olduğu İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3 e yolluyorum kolay gelsin...