4 Eylül 2009 Cuma

KREMALI DOMATES ÇORBASI

Kimileri domates çorbasını salçayla yapıyor kimileri ise lezetine bakmadıkları için cesaret edemiyor.Şahsen ben,daha önce denemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum bu çorbayı, yazın bu domateslerin bolluğunda pratik vede lezetli en azından hazırlardan çok daha iyi ve katkısız. Şimdiye kadar yediklerim hep salçayla yapılmıştı fakat ben salçayla yapılanı asla sevmiyorum bana yapay geliyor nedense o doğal domates tadını yakalayamıyorum.Bundan dolayı yazın domateslerini kaçırmıyorum bu çorbayı yapmak için:)hele birde bahçe domatesiyle yapılınca tadından yenmiyor doğrusu.Üzerine birde rendelenmiş kaşar serpeceksiniz,o kaşar peyniri içinde eriyip sünüyor vede çok güzel bir lezet veriyorya değmeyin keyfime:)Kışın ise neredeyse hiç yapmam binde bir zaten içleri beyaz domateslerle nasıl yapılacakki?ne lezzeti nede rengi oluyor.Dolayısıyla yazın yapmanızı tavsiye ederim.Bende yapmışken arşivimdede yok hemen paylaşayım istedim..
MALZEMELER:
-5-6 domates
-2 kaşık un
-yarım kaşık tereyağ
-fesleğen veya maydonoz
-yarım paket sıvı krema
-üzeri için kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Domatesleri kaynamış suyun içinde bir 5 dakika bekletiyoruz(kabukların kolayca soyulması için)ardından blendırda eziyoruz.Bir kenarda yarım kaşık yağ ile un'u kavuruyoruz ve hafif pembeleşince üzerine azıcık kaynar su ilave edip açıyoruz ve blendırdan geçirilmiş domatesleri ekliyoruz daha sonra kıvamını ayarlıyoruz koyumu durumu olacağını ona göre biraz daha su ilave edip kaynatmaya bırakıyoruz bir 5-10 dak. kaynadıktan sonra kremayı ekliyoruz sadece birdefa kaynatıp altını kapatıyoruz (çok kaynatmayın krema kesilir)ve fesleğen serpiyoruz birazcık(istege bağlı fesleğen olmadanda olur).Yanında kaşar rendesi ile sofrada servis yapıyoruz afiyet olsun...