21 Ocak 2010 Perşembe

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:
-1 çay bardağı yoğurt
-250 gr.tereyağ
-1,5 çay bardağı p.şekeri
-1 vanilya şekeri
-1 paket kabartma tozu
-4-4,5 su bardağı un
-1 su bardağı ceviz
-tarçın
-2-3 yemek kaşığı şeker
-4-5 elma
YAPILIŞI:Elmayı rendelenir şekerle ve tarçınla pişirilmeye bırakılır.Suyu çekilince cevizde eklenir ve ocaktan alınr.Hamurun bütün malzemeleri katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edilir sonrada istenilen şekilde içine elmadanda konularak şekil verilir.175 derecede hafifi pembeleşene kadar pişirilir 15-25 dak.arası soguduktan sonra üzerine p.şekeri serpilir...Bu tarifi 52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN ev sahibi sevgili LEZZET TRENİ arkadaşıma yolluyorum kendisine kolaylıklar diliyorum....