30 Ocak 2009 Cuma

KEŞKEK

Keşkeği ilk defa Sinoplu bir arkadaşta yemiştim sevgili esra arkadaşımda değişik gelmişti hoşumada gitmişti bende değişik ne yapabilirim derken aklıma birden geldi aslında yarmayı 1 gece önce ıslatmak gerekiyordu ama ben düdüklüde hemencicik pişiriverdim:)
MALZEMELER:

-500 gr.yarma
-300 gr.kuşbaşı et
-tereyağ
-baharat ve salça
YAPILIŞI:ilk önce yarmayı 10-15 dakika haşladım ardından etide haşladım bu arada yaarmayı tahta bir kaşıkla unu çıkana ezilene kadar döveceksiniz.sonra etinde suyundan katıp iyice karı8ştırarak dövmeye devam edin iyice ezilince tabağa alın ve üzerine tereyağlı salça gezdirip etide üzerine dökün.Harika bir lezzet oluyor yalnız sıcakken yenmeli soğuyunca tadı kalmıyor.Bu tarifi Bu tarifi P.D.Ç.S.E.35 sevgili http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşıma yolluyorum kolay gelsin...