Malzemeler:
2 yumurta
yarim tatli kasigi tuz
1 dolu yemek kasigi toz seker
1 dolu kasigi instant maya veya yarim paket yas maya
150 gr.tereyag yumusak
ceyrek (1/4) bardak soguk su
ici icin peynir veya kasar peyniri
uzerine 1 yumurta sarisi ve azicik seker
yapilisi:
Un,tuz,şekeri,genişbir kaba alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırın)veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtanin birini tum digerinin beyazini ilave ettikten 
sonra 7-8 dakika kadar yoğurun.Hamurunuz önce ele yapisan kıvamda olabilir ancak yogurma işleminin sonuna doğru, 
kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
         Yoğurulmuş olan hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat ılık bir yerde bekletin .  Hamurunuzu iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 1-2 dakika kadar   elinizle yoğurup 
 12 eşit  bezeye ayırın. 
Bezeleri tezgah üzerinde  yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun. Herbir bezeyi  
el ayanızla hafifçe yassıltıp üstlerine 
içi koyun. Hamuru  iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayasıyla üstüne bastırarak
  kapatın.  elimizi poğaçanın tam kenarına değil, kenardan 1 cm kadar içeriye bastırıyoruz. 
Böylece poğaçanın kenarı hafifçe açıkmış gibi görünüyor. 
Poğaçaları 
iyice yağlanmış 
bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar  ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın. 
Mayalanmış poğaçaların üzerine  
şekerle çırpılmış yumurta sarısını 
yumuşak hareketlerle sürün. (Yumurtaya
şeker 
ekleyince 
üstleri daha güzel 
kızarır) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 
20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. 

