8 Nisan 2009 Çarşamba

BUMBADA

MALZEMELER:
-1 su bardağı h.cevizi
-yarim çay bardağı toz şeker
-1 fincan süt bütün bunlar az pişirilip bir kenarda bekletilir...
HAMURU:
-200 gr. tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı p. şekeri
-2 yumurta
-3 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
ŞERBETİ:
-2 su bardağı süt
-toz şeker karıştırılır...
ÜZERİ için:
-250 gr.benmari usulü eritilmiş çikolata
YAPILIŞI:
Hamur yoğrulur ardından içli köfte oyar gibi açılıp içine h.cevizli karışımdan konup kapatılır.175 derecede pişirilir ardından çıkan kurabiyeler şerbete batırılır ve az soğup şerbetini çektikten sonra çikolataya batırılır.Dinlenip soğuttuktan sonra servis edilir..Bu tarifi sevgili http://sevilcedeninciler.blogcu.com dan aldım bir iki değişiklik yaptım margarin yerine tereyağ (margarin kullanmadığım için...)ve şerbetinde su yerine süt kullandım ,arkadaşımın ellerine sağlık bu kurabiyeyi icat ettiği için hakikaten denemeye değer bir kurabiye doğrusu
şiddetle tavsiye ederim...bende uzun zamandır etkinlikten dolayı tarif yayınlayamamıştım hazır yayınlamışkende bu tarifi P.D.Ç.S.E 40 sevgili arkadaşım http://missgibi.blogcu.com/ yolluyorum kolay gelsin....