skip to main  |
      skip to sidebar
          
        
          
        
Cok lezzetli agizda dagilan muhtesem kurabiye kakaolu kurabiye severler hemen isbasina.... 
Malzemeler:
- 150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
 
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
 
- 1 Çay bardağı mısır nişastası
 
- 2 Çay bardağı pudra şekeri
 
- 3 Yemek kaşığı kakao
 
- Yarım pk kabartma tozu
 
- 1 pk vanilya
 
- Aldığın kadar un 
 
    
Yapilisi
- Un hariç tüm malzeme bir kapta karıştırılır.
 
- Azar azar un ilavesi  yapılarak hamur yoğrulur.
 
- Hamur sert  bir hamur olmalı, unu az gelirse kurabiye pişerken yayılabilir)
 
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle yuvarlanarak şekil verilir.
 
- Önceden ısıtılmış 170 derede fırında üzeri hafifi çatlayana kadar pişirilir.
 
- Kurabiye un kurabiyesi gibi çok az pembeleşmeli ama kakaolu olunca 
bunu anlamak zorlaşıyor bu yüzden hafif çatladığı zaman fırından 
çıkartılmalı, ayrıca hamur hala çok yumuşa görünebilir ama soğuyunca un 
kurabiyesi gibi sertleşiyor.Bu yüzden soğuyana kadar tepsiden 
alınmamalı.