skip to main |
skip to sidebar
Cok lezzetli agizda dagilan muhtesem kurabiye kakaolu kurabiye severler hemen isbasina....
Malzemeler:
- 150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı mısır nişastası
- 2 Çay bardağı pudra şekeri
- 3 Yemek kaşığı kakao
- Yarım pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığın kadar un
Yapilisi
- Un hariç tüm malzeme bir kapta karıştırılır.
- Azar azar un ilavesi yapılarak hamur yoğrulur.
- Hamur sert bir hamur olmalı, unu az gelirse kurabiye pişerken yayılabilir)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle yuvarlanarak şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derede fırında üzeri hafifi çatlayana kadar pişirilir.
- Kurabiye un kurabiyesi gibi çok az pembeleşmeli ama kakaolu olunca
bunu anlamak zorlaşıyor bu yüzden hafif çatladığı zaman fırından
çıkartılmalı, ayrıca hamur hala çok yumuşa görünebilir ama soğuyunca un
kurabiyesi gibi sertleşiyor.Bu yüzden soğuyana kadar tepsiden
alınmamalı.