23 Aralık 2008 Salı

KREM KARAMELLİ KEK

Bu kekin tarifini sevgili arkadaşım portakal ağacı haticenin sayfasından almıştım deneyip beğenilince böyle ara ara istek üzerine yapar oldum:)ilki fırından çıkmış hali ikincisi ise ters çevrilmiş hali ama ben bu sefer üstünün karamelini fazla kaçırdım malesef:) denemek isteyenler için hakikaten harika değişik bir lezzet özellikle yaz ayları için ideal bir kek....











.
.
MALZEMELER
1/2 su b. şeker (yakmak için)
Krem karamel için
-3 yemek k. şeker
-4 yumurta
-vanilya
-limon kabuğu rendesi
-500gr.süt
Kek için:
-3 yumurta
-1,5 su bardağı un
-1 su b. şeker
-3 yemek k.kakao
-1/2 su b. süt
-1/2 su b.sıvı yağ
-1 kabartma tozu
-1paket vanilya
-limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:Yarım su b.şekeri teflon tavada yakılacak ve kalıba yayılacak.Krem karamel için sütün içine bütün malzemeleri ekleyip çırpacağız(çok köpürmeyecek)bu karışımıda kek kalıbına dökeceğiz ardından kek için önce şeker ve yumurtaları çırpacağız ve bütün malzemeleri teker teker ekleyeceğiz ve bu karışımıda kaba yayacağız keki içi sıcak su dolu fırın kabının içinde 175 derecede pişireceğiz 40-50 dak..Pişen pasta dışarda soğuduktan sonra mutlaka 1 gece b.dolabında bekleyecek.Ertesi gün kalııbı 5 dak.sıcak suyun içinde bekletin ve kenarlı bir servis tabağına ters çevirin Afiyet olsun..NOT:Kelepçeli kalıp kullanılmayacak
Bu tarifi P.D.C.S.E 32' yolluyorum bu haftaki ev sahibi arkadaşımız sevgili http://renklikurabiyeler.blogspot.com/