21 Nisan 2009 Salı

İRMİKLİ PASTA

Uzun zamandır yeni tarif ekleyemedim aslında bunuda çok oluyor yapalı ama ha bugün ha yarın derken ekleyimde arkadaşımın etkinliğine yollayım dedim.Zaman zaman çektiklerimi ekleme fırsatı bulamıyorum desem yalan olmaz gerçi elimden geldiğince eğer vaktim varsa eklemeye çalışıyorum...geçelim tarife MALZEMELER:
-1,5 su bardağı şeker
-1 su bardağı irmik
-1 litre süt
-1 paket vanilyalı pudding
-1 paket öğütülmüş bisküvi
-1,5 su bardağı öütülmüş ceviz
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 yemek kaşığı p.şekeri
-200 gr. çikolata
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı süt(çikolata için)
YAPILIŞI:Önce rondoda toz haline getirdiğiniz bisküvileri 1 kaşık tereyağla az tavada çevirin.Ardından p.şekeri ,tarçın ve cevizide ilave edin ve bir kenarda bekletin.Sonra süt şeker,irmik,vanilya,pudding tozunu çırparak ocakta pişirip kalıbınıza yarısını dökün ve arasına hazırladığınız bisküvili karışımı dökün,kalan irmikli karışımıda bisküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakın.Benmari usulü eriitiğiniz çikolataya sütüde ilave edip karıştırın ve bu irmikli pastanın üzerine yayın üstünü istediğiniz şekilde süsleyin çilek,kivi,ceviz.....en az 5-6 saat dinlendirin (tercihen 1 gün).Bu tarifi P.D.Ç.S.E 41 sevgili arkadaşım http://yemekelisleri.blogcu.com/ yolluyorum kendisine kolaylıklar diliyorum....

7 yorum:

yemekelisleri dedi ki...

tesekkür ederim gene beklerim.

Sevinç dedi ki...

Ellerine sağlık mmm nefis olmuş...

sevil dedi ki...

canım ellerine saglık 41. ev sahibemize olan desteginden dolayı tşk ederim sevgiler
sevil

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefiss!!!

Sevgiler,
Evren

meleginmarifetleri dedi ki...

Ellerine sağlık Zeyna..
Sorunu cevaplamaya çalıştım bana uğrayabilirsen sevinirim.
Hoşçakal.

efsun dedi ki...

Canim ellerine saglik cok guzel olmus, bende ne zamandir evde bulunan irmikle birseyler yapayimda bitsin diye dusunuyordum, malzemelerin hepsi var.. Kesin deneyecegim.. Cok opuyorum
Sevgiler

İlker Ergin dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...