20 Temmuz 2009 Pazartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Merhaba herkesin geçmiş miraç kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan dilerim.Bugün size kremalı mantar çorbası tarifi vermek istiyorum aslında bildiğimiz gibi kremalı mantar tek farkı benim çocuklarım gibi içinde mantar tanelerini sevmeyenler için rondodan geçirilmiş vaziyette böylelikle çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz.Lezzetli şahane bir çorba denemenizi tavsiye ederim ben daha öncede bir davette yapmıştım çok beğenilmişti hadi kolay gelsin yapmak isteyenlere ....(ben göz kararı yapıyorum bu sebepten kendime göre ölçü vereceğim:)
MALZEMELER:
-yarım kaşık tereyağ
-2 çorba kaşığı un
-1 paket sıvı krema
-400-500 gr.mantar
-dereotu
-1 tane limon suyu
-tuz
-karabiber
YAPILIŞI:Bir kapta 20 dakika kararmaması için limon suyuyla haşladığımız mantarları süzüyoruz ve bir kenara alıyoruz.Ardından unu hafif pembe olacak şekilde kavuruyoruz üzerine azar azar su ilave edip açıyoruz ve mantarları ekliyoruz bir taşımda öyle kaynattıktan sonra tuzunu biberini en son dereotunu ilave edip altını kapatıyoruz daha sonra rondodan geçiriyoruz.Enson kremayı ekliyoruz ve son kez kaynatıp altını kapatıyoruz(çok kaynatmayın krema kesilir)en fazla 1-2 taşım afiyet olsun....

Hiç yorum yok: