10 Eylül 2009 Perşembe

KEŞKÜL

En sevdiğim sütlü tatlılardan biride keşküldür.4-5 yıl önce fıstıklı keşkülü taksimde adını şuanda hatırlayamadığım bir osmanlı mutfağında yemiştim ama bayılmıştım desem doğru olur bu kadarmı güzel lezzetli yapılırdı bir keşkül.Çok yerde yesemde orada aldığım o tadı birdaha asla bulamadım.Bende dün tv.Gülhan kara dan keşkül tarifi görünce evdede hazır fıstık varken bademli değilde fıstıklı yapayım dedim hem iftardan sonra diğer tatlılara nazaran daha hafif güzel oluyor.Her yıl düzenli yapmama rağmen bu yıl henüz güllaç yapmaya fırsatım olmadı eşimde hani güllaç deyip duruyor inşallah ramazan bitmeden bir güllaç yapmak farz oldu:)eeh fenada yapmıyorum güllacı dışarda bir iki yer dışında zaten almıyorum alsamda kendi yaptığım lezzeti bulamıyorum açıkcası....gene uzattım gelelim tarife...
MALZEMELER:
- su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
-6 çorba kaşığı pirinç unu
-2 çorba kaşığı h.cevizi
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 4-5 çorba kaşığı fıstık
YAPILIŞI:Önce sütle şekeri koydum bir tencereye başka yerde 1 bardak sütle nişasta ve pirinç ununu açtım süt kaynamaya başlayınca azda kaynar sütten ekleyip ılımanlaştırdım ve tencereye ilave edip topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırdım.ve enson fıstık ve h.cevizini ekledim koyulaşmaya başlayıp kaynayınca altını kapattım kaselere boşalttım bu ölçüden tam 8 kase çıktı aslında ölçü yarımdı ben iki kat yaptım....Bu tarifi sevgili arkadaşım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 e yolluyorum.Kolay gelsin...

Hiç yorum yok: