26 Haziran 2012 Salı

MANDALINALI SCHMAND KUCHEN

 Size uzun zamandir vermek istedigim cok lezzetli bir tarif var yapimida oldukca basit vede pratik olan pastamiz , yiyenlerden tam not aldi:)diyebilirim.Sizlerde mutlaka deneyin derim....
Kekin Yapilisi:
3 yumurta
100gr.seker
200gr.un
100ml.siviyag
1pk.vanilya
1pk.k.tozu 
Önce sekerle yumurta cirpilacak ardindan siviyag vanilya ve en son k.tozu vede un konup iyice karistirilip yaklasik 175.derecede 30 dak.pisirilecek (her firina göre degisebilir bu)soguduktan sonra tam ortadan ikiye kesilecek ardindan kelepceli kaliba alti konacak arasina krema mandalina sonrada üst taban konup hafif bastirilacak.En az 1 gece dolapta beklerse daha lezzetli vede krema kaliplasmis oluyor 1 gece vakti olmayanlar en az 6 saat bekletsin afiyet olsun.Servisten önce p.sekeri serpilecek..
Kremasi:
2 paket sivi krema
1 paket 500 gr.quark(süzme yogurt)
1paket krema sertlestirici
1 paket konserve mandalina
üzeri icin: p.sekeri


2 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Süper gözüküyor,ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

tesekkür ederim