MALZEMELER:
-3 kahve fincanı un
-125 gr. tereyağ
- 10 kaşık şeker
-1 litre süt
-1 paket damla sakızı
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı tarçın (tepsi için)
-2 yemek kaşığı şeker yakılacak
YAPILIŞI:Bütün malzemeleri önce karıştırıp iyice pişireceğiz en son yağı ilave edeceğiz ve el blenderiyle iyice karıştıracağız buarada şekeri bir teflon tavada yakacağız ve tepsiye dökeceğiz (karamelize olmuş şekeri) üzerine tarçın serpeceğiz.Blenderda çırptığımız muhallebiyide sıcak sıcak dökeceğiz ve dinlendireceğiz.Soğumuş olan kazandibini tabaklara ters çevirip üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiiniz......
Poğaçanın tarifi daha önceki yaptığım açma hamuruyla aynı sadece paylaşmak istedim.Bu tarifleri sevgili arkadaşım P.D.Ç.S.E.36 http://mutfaktelasi.blogspot.com/ yolluyorum kolay gelsin..
2 yorum:
tatlı çok güzel görünüyor eline sağlık
tarifin yayında canım.bugün rahatsız olduğum için tarileri yayımlamada biraz geciktim, gecikmeden dolayı özür dileri.yeni tariflerini de bekliyorum sevgiler.
Yorum Gönder